dimarts, 3 de juny del 2014

Calendari Escolar per al curs 2014-2015


S’ha publicat el calendari escolar per al curs 2014-2015




Inici de curs:

Educació Infantil i Primària: 3 de setembre
E.S.O, Batxillerat i Formació Professional, excepte primer curs: 3 de setembre
Primer curs de Formació Professional: 12 de setembre
Ensenyances artístiques, d’idiomes i formació de persones alultes: 15 de setembre


Final de curs:

Educació Infantil i Primària: 19 de juny
E.S.O, Batxillerat i Formació Professional: 10 de juny
Ensenyances artístiques, d’idiomes i formació de persones alultes: 10 de juny

  
Els períodes de vacacions del curs 2014-2015 seran els següents:

1. Vacacions de Nadal: des del 23 de desembre de 2014 fins al 6 de gener de 2015, ambdós inclosos.
2. Vacacions de Pasqua: des del 2 fins al 13 d’abril de 2015, ambdós inclosos.
Durant este curs escolar seran festius els dies següents:
– 9 d’octubre, Dia de la Comunitat Valenciana
– 8 de desembre, la Immaculada Concepció
– 19 de març, Sant Josep

– 1 de maig, Festa del Treball 

RESOLUCIÓ http://www.docv.gva.es/datos/2014/05/23/pdf/2014_4602.pdf


Els alumnes tindran més dies de classe que al curs actual

Les classes del pròxim curs 2014-15 començaran en Infantil i Primària el pròxim 3 de setembre i finalitzaran el 19 de juny, mentre que en Secundària i Batxillerat l'inici de curs serà també el 3 de setembre i l'activitat finalitzarà el 10 de juny.

Açò suposa que els alumnes tindran més dies de classe pel que fa al curs actual. En concret, els estudiants tindran quatre dies lectius més en Infantil i Primària i dos més en Secundària.

L'avançament de les classes respecte al curs actual serà de sis dies en Infantil i Primària i de tretze en Secundària i Batxillerat i el curs acabarà un dia abans en Infantil i Primària i deu dies abans en Secundària i Batxillerat.

Pel que fa a Infantil i Primària, l'objectiu és equiparar el calendari lectiu a la resta de països de la Unió Europea i afavorir la conciliació de la vida familiar i laboral, segons la Conselleria d'Educació.

Per la seua banda, l'avançament en Secundària i Batxillerat permetrà finalitzar abans les classes i realitzar les proves de recuperació, tradicionalment celebrades en el mes de setembre. Cal recordar que aquest curs ja s'avancen els exàmens extraordinaris al mes de juliol en Secundària i que la mesura afectarà a 300.000 estudiants.

Aquests canvis de dates també permetran que els alumnes siguen examinats pels mateixos docents que els han impartit les classes durant el curs i que, de produir-se els exàmens al setembre, han pogut canviar de destinació.

La mesura, subratlla la Conselleria, "respon a la demanda de la comunitat educativa i de la Permanent de Directors, tots dos partidaris d'avançar els exàmens com una mesura per a lluitar contra el fracàs escolar".

Vacances

Pel que fa a les vacances, les de Nadal seran del 23 de desembre al 6 de gener, tots dos inclosos, i les vacances de Pasqua, del 2 al 13 d'abril, ambdós inclosos.

D'altra banda, durant el curs escolar, seran festius i no lectius els següents dies: 9 d'octubre, dia del País Valencià; 8 de desembre, dia de la Immaculada Concepció, 19 de març, San Josep, 1 de maig, Festa del Treball.

http://www.laveupv.com/noticia/9352/avancen-linici-de-curs-al-3-de-setembre-en-infantil-primaria-secundaria-i-batxillerat